ISPARTA YALVAÇ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNDE YENİ BİR DÖNEM

Yalvaç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Gather Together For Better” adlı projenin 5 ayağından birisi olan Dijital Sınıf Bilişim Teknolojilerinin Eğitimde Kullanımı kursu 5 katılımcımızın İspanya Barcelona da aldıkları 10 günlük seminerle tamamlandı.
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNDE YENİ BİR DÖNEM

Yalvaç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen T.C. Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından hibe sağlanan Erasmus+ KA 1 okul personeli hareketliliği kapsamındaki “Gather Together For Better” adlı projemizin 5 ayağından birisi olan Dijital Sınıf Bilişim Teknolojilerinin Eğitimde Kullanımı kursu 5 katılımcımızın İspanya Barcelona da aldıkları 10 günlük seminerle tamamlandı.

Proje Koordinatörü Şehit Latif Keçeci Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa GÜNEŞ 10 günlük sürecin beklenenden çok daha verimli geçtiğini, katılımcıların yüksek motivasyonlarının ve proje konusunda ciddiyetlerinin bunda önemli rol oynadığını ifade etti.Mustafa GÜNEŞ´in seminerle ilgili verdiği bilgiler şu şekilde:

Seminer boyunca bilişim teknolojileri konusunda bilgi, yetkinlik ve becerilerini geliştiren personelimiz özellikle google apps üzerinde çalıştıklarını ve hem dersin işlenişi, hem ölçme değerlendirme konularında öğretmenlerimizin mesleki hayatlarına kolaylık sağlayacak pek çok yeni uygulamayı pratik yaparak öğrendiklerini ifade ettiler.

Katılımcılarımızdan Yalvaç ŞLK Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Gökhan ERGON; “Bu kurstan önce google birçoğumuz için bir arama motorundan ibaretti. Fakat şimdi biliyoruz ki google eğitimcilere yönelik birçok uygulamayla hizmetler veriyor. Google’ın bu uygulamalarının neler olduğunu öğrenmek öğretmenlere güç verecektir. Özellikle diğer ülkelerden gelen öğretmenlerle yaptığımız konuşmalar ve İspanya da gözlemleme imkanı bulduğumuz sınıflardan edindiğimiz izlenimlere göre ülkemiz FATİH projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte eğitimde teknoloji altyapısı ile birçok Avrupa ülkesinden ileri düzeye erişmiştir. Fakat okullarımızda FATİH projesinin getirdiği olanakları en etkili bir şekilde kullanmak için öğretmenlerimizin teorik ve pratik uygulamalar konusunda gelişiminin gerekli olduğu da bir gerçektir.

FATİH projesi ile getirilen eğitim donanımının öğrencilere katkısının en üst düzeyde sağlanabilmesi için öğretmenlerin eğitimde dijital uygulamalar konusunda yetkinlikleri arttırılmalıdır. Bu kurs bizlerin dijital uygulamalar konusundaki yetkinliğini arttırmıştır. Bu aşamadan sonra bizler de diğer öğretmen arkadaşlarımızın bu uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmaları için çaba harcayacağız.” şeklinde konuştu.

 Ayrıca katılımcılarımızdan biri olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ümit BURÇAKBAŞ ise “Bu kurs sayesinde gördük ki; bilişim teknolojileri sınıfta sadece bir öğrenme aracı olarak değil, bir değerlendirme aracı olarak da etkin olarak kullanılabilir. “Öğrencilerin ders boyunca gelişimlerini izlemelerine olanak sağlamak” için sınavların e-öğrenme yazılımlarına entegre edilmesi ile hem zaman kazanılmakta hem de öğrenmenin gerçekleşip gerçekleşmediği anlık takip edilebilmektedir.

Bunlarla beraber ayrıca Bilişim Teknolojilerini etkin kullanımı okullarla aileler arasındaki yeni iletişim yöntemleri geliştirilmesine imkan sağlamakta, okul yönetiminin vazgeçilmez iletişim yöntemleri arasında yer alabilmektedir. Avrupa ülkelerinin birçoğunda okulda, ailelerin abone olmaları ya da bazı durumlarda yazmalarına bile yardımcı olmak için genellikle elektronik bir bülten bulunmaktadır.

 Birçok okulda, bilişim teknolojileri kullanımı sadece gündelik bilgi alışverişiyle sınırlı değil, aynı zamanda sınıf dışında aile katılımını güçlendirmeyi ve sınıf dışında öğrenmeyi teşvik etmeyi de amaçlamakta ve yardımcı olmaktadır.” diyerek bilişim teknolojilerinin eğitimde nasıl kullanılabilir olduğu konusunda yararlı bilgiler edindiklerini belirtti.

 Katılımcılarımız ayrıca seminerlere ev sahipliği yapan La Liga ekiplerinden Espanyol un alt yapısını bünyesinde barındıran Escola Turbula da İngilizce,Fizik, Müzik,Sanat ve Bilişim derslerine katılarak eğitim öğretim faaliyetlerinin yabancı ülkelerde nasıl yürütüldüğü konusunda fikir sahibi oldular.

 Bilişim teknolojilerinin eğitimde kullanımı seminerine Finlandiya, Romanya, Makedonya,İngiltere ve İspanya gibi diğer ülkelerden katılan meslektaşlarıyla eğitim öğretim üzerine röportajlar yapan ekibimiz çeşitli seminerler düzenleyerek ve sosyal medya aracılığıyla bunları ve diğer tecrübelerini meslektaşlarına aktaracaklarını ifade ettiler. Yaygınlaştırma Faaliyetleri için kolları şimdiden sıvayan ekibimiz proje için web sitesi, youtube kanalı, facebook sayfası, posterler ve bilgilendirici el broşürü ve kitapçıklar hazırlamaya başladılar.

Kurstan arta kalan zamanlarda Barcelona kentini gezen ekibimiz Avrupa Birliğini ve AB vatandaşlığının ne olduğunu yakından tanıma fırsatı buldu. Ekibimiz bir sorun yaşamadan yurdumuza geri döndü.

 

 

Seminerle ilgili sunu için tıklayınız...

Pazaryukarı Mah. Yeşil Çınar Bulvarı No.19 Belediye Sarayı Kat.3 32400 Yalvaç/Isparta - 0 246 441 2433

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.